De aceea există o fascinație pentru iPad pentru profesioniștii din domeniul medical


De aceea există o fascinație pentru iPad pentru profesioniștii din domeniul medical

În postările viitoare, ne vom concentra mai mult pe aplicațiile pentru furnizorii de servicii medicale, dar această postare va discuta despre aplicațiile centrate în relația medic-pacient.   

Știm cu toții cât de ocupată poate fi clinica și acest lucru duce la creșterea timpilor de așteptare pentru pacienți. Înțeles, pacienții se plâng adesea că acesta este momentul cel mai frustrant pentru ei și niciunui dintre noi nu îi place să meargă excesiv de târziu pe un pacient supărat, deoarece a trebuit să ne ocupăm de urgența medicală a altui pacient. Deci, cum se poate face acest timp de inactivitate mai suportabil și mai productiv în același timp? 

Aici intervine iPod Touch. Acesta rulează practic același sistem de operare ca iPhone și aplicațiile despre care voi discuta funcționează pentru ambele dispozitive. 

În timpul timpului de așteptare al pacientului în sala de așteptare sau în sala de examen, le puteți oferi un iPod Touch cu unele dintre următoarele aplicații preîncărcate. 

Blausen Human Atlas (19,99 dolari)

Am analizat în detaliu această aplicație în urmă cu câteva luni și încă mai găsesc utilizări pentru ea. Este conceput pentru a ajuta furnizorii să comunice pacienților condițiile și procedurile medicale într-o formă inteligibilă. Aplicația are videoclipuri de animație 3D, un glosar medical și o vastă bibliotecă de imagini. De fiecare dată când folosesc această aplicație cu pacienții, sunt uimiți și impresionați de interfața sa vizuală. 

Cele mai importante momente ale acestei aplicații sunt videoclipurile. Sunt plăcuți din punct de vedere estetic și fac o treabă fantastică de a explica condițiile și procedurile medicale în termeni simpli. Am descoperit că pacienții se bucură, de fapt, să îi urmărească și să se simtă mai bine informați despre starea lor medicală sau procedura ulterioară.

Furnizorii de asistență medicală primară ar putea folosi videoclipurile și imaginile pentru a explica afecțiuni comune, cum ar fi GERD, osteoartrita și diabetul. Specialiștii și chirurgii le-ar putea folosi pentru a explica proceduri complexe, cum ar fi operația de bypass cardiac, angiografia și chirurgia gastrică Roux-en-Y. Pediatrii pot arăta părinților mecanismul alergiilor și modul în care apar infecțiile urechii. Cu cantitatea mare de informații disponibile, aproape fiecare furnizor poate găsi o modalitate de a utiliza această aplicație.

Cea mai bună modalitate de a utiliza această aplicație ar fi ca personalul să arate pacienților videoclipul relevant pentru reclamațiile lor actuale înainte de a intra în sala de examen. În acest fel, pacienții dvs. înțeleg mai bine starea lor chiar înainte de a intra. Deși videoclipurile nu înlocuiesc propriile explicații, totuși ar putea economisi timp, deoarece pacienții vă vor înțelege mai repede. Vasta bibliotecă de imagini ar putea fi, de asemenea, utilizată pentru a arăta unde apare patologia specifică a bolii în organism. 

Din păcate, aceasta nu este o aplicație independentă. Este necesară o conexiune la internet dedicată pentru a vizualiza videoclipurile, iar videoclipurile pot fi folosite numai pe un iPod Touch atunci când sunteți conectat la o rețea Wi-Fi. 

Vă recomand să descărcați versiunea gratuită „lite” a acestei aplicații înainte de a plăti pentru aceasta. De asemenea, puteți cumpăra atlasuri care conțin informații mai detaliate despre specialitatea dvs. 

Manual Merck – Ediție pentru acasă (9,99 USD)

Manualul Merck – ediția profesională a fost folosit de medici de vârste, dar această versiune condensată și scurtată, ediția Home, este destinată pacienților. Avem o revizuire completă a Home Edition pe site-ul nostru Aplicația conține încă o mare parte din informațiile vitale pe care le are ediția profesională, dar folosește limbajul profanilor pentru a transmite informații. Este practic o referință medicală cu o formulare asemănătoare Wikipedia, scrisă de medici.

În timp ce pacienții vă așteaptă, ar putea să-și facă o idee mai bună despre stările lor actuale sau să citească despre comorbidități. Cea mai bună parte a acestei aplicații este opțiunea E-mail out. Dacă explicați pacientului o afecțiune, o puteți afișa cu ușurință în aplicație și apoi trimiteți prin e-mail un link către pagina online Merck Manual. Linkul va duce pacientul direct la secțiunea https://harmoniqhealth.com/ro/suganorm/ pe care o discutați, iar pacienții vor putea citi mai târziu diagnosticul lor din această sursă legitimă. 

Link-ul de e-mail necesită o conexiune WiFi. 

Pierde-l (gratuit)

Aceasta este aplicația descărcată numărul unu din categoria aplicații gratuite pentru asistență medicală Aplicația este absolut fantastică și am folosit-o în multe ocazii cu pacienții când am consiliat dieta și pierderea în greutate. Aplicația vă permite să vă numărați caloriile și să vă urmăriți greutatea. 

Punctul culminant al aplicației este baza de date cu alimente pe care le conține. Pot să întreb pacienții despre dieta lor într-o zi obișnuită și să folosesc aplicația pentru a le arăta caloriile totale suportate (de exemplu, puteți căuta numărul caloric al unui Big Mac cu numere nutriționale detaliate). Vă permite să stabiliți obiective cu datele țintă de scădere în greutate și, cu pacienții motivați, m-am așezat și am creat programe specifice de scădere în greutate cu ei doar folosind această aplicație.

Aceasta este o aplicație excelentă de sugerat și pacienților cu iPhone.   

Jocuri

Da, jocuri. Majoritatea aplicațiilor cele mai vândute din App Store sunt jocuri. Cele trei aplicații de mai sus ar putea fi utilizate de pacienți ca o modalitate productivă de a rămâne ocupat, dar de ce să nu includeți câteva jocuri distractive în timpul așteptării pacientului? Există o mulțime de a alege, și multe dintre ele sunt gratuite. Aceste aplicații ar putea distra o populație mai în vârstă, dar sunt deosebit de utile atunci când au de-a face cu pacienți pediatrici. 

Deci, iată-l. Acestea sunt doar câteva dintre modalitățile prin care aplicațiile medicale și de sănătate din App Store vă pot ajuta să îmbunătățiți experiența medicală a pacienților. Există bariere evidente în calea implementării acestui plan în practică. Probabil că ai avea nevoie de două sau trei dispozitive iPod Touch și nu sunt ieftine (aproximativ 180 USD). 

De asemenea, ar trebui să vă instruiți personalul cum să utilizați aceste aplicații într-un mod rapid și eficient. Din păcate, aplicația Blausen Human Atlas are nevoie de o conexiune la internet dedicată, deci dacă o utilizați cu un iPod Touch în loc de un iPhone, veți avea nevoie de WiFi.

Pe de altă parte, aceste dispozitive mobile ar putea înlocui ecranele LCD sau alte articole de referință medicale deseori prezente în camerele pacienților. De asemenea, ar putea ajunge să vă economisească timp. Amintiți-vă, iPhone poate rula și toate aceste aplicații și puteți utiliza aceste aplicații în timp ce vorbiți cu pacienții. 

La sfârșitul zilei, însă, aceste aplicații au potențialul de a îmbunătăți experiența medicală a pacienților dvs. și vă oferă o reputație de furnizor de asistență medicală cu experiență în tehnologie. 

Am fost adesea întrebat de prietenii mei în medicină de ce iPad generează atât de multă hype. Am acoperit iPad-ul în detaliu la iMedicalApps, iar articolele noastre iPad sunt unele dintre cele mai populare pentru cititorii noștri. Am făcut chiar și o revizuire completă a dispozitivului și se potrivește cu ușurință în haina albă. Dar de ce fascinația pentru iPad? La punctul de îngrijire, există cu siguranță o utilizare. Clinicienii pot utiliza dispozitivul ca instrument de referință și pot utiliza platforma pentru a comunica videoclipuri și imagini pacienților. Pentru practicile mici, dosarele medicale electronice (EHR) care utilizează iPad sunt deja în lucru. Epocrates este doar una dintre companiile care intră pe această piață. Cu toate acestea, nu vedem sistemele spitalice care adoptă cu ușurință platforma sau orice altceva care nu are legătură cu Windows. Evident, acest lucru se datorează faptului că Microsoft are o putere puternică asupra întreprinderii și oamenii dezbate adesea avantajele și dezavantajele pe care le aduce acest lucru – cred că au făcut o treabă bună. Iar furnizorii de servicii medicale electronice și-au pus produsele sau le-au dezvoltat pentru sisteme bazate pe Windows. Din experiența mea cu diferite sisteme EHR, furnizorii au făcut o treabă bună oferind cuvântul cheie, „funcționalitate”. Funcționalitatea în sistemele de sănătate este evident importantă și ar trebui să fie punctul central, suntem într-o profesie în care greșelile duc la consecințe oribile și în care timpul este întotdeauna lipsit. De aceea există o fascinație pentru iPad pentru profesioniștii din domeniul medical. Multe (nu toate) dispozitivele și software-urile pe care le folosim în spitale și clinici sunt legate doar de funcționalitate și lipsite de pasiune și lipsite de atracție estetică. Nu pledez pentru înlocuirea laptopurilor din spitale cu MacBook-uri (prea scumpe), dar de aceea mulți dintre noi se îndreaptă spre produse inovatoare, cum ar fi Palm OS, Android și, desigur, iPad. 

Săptămâna trecută am lansat o listă cu cele 10 aplicații medicale gratuite preferate și, deoarece lista a atras o mare atenție, m-am gândit că ar fi o idee bună să o împărtășesc pe acest blog. Pentru a face lista mai rapidă de citit, aceasta este versiunea prescurtată. Lista top 10 originală conține imagini, linkuri și text adăugat. Aceste aplicații sunt compatibile pe iPhone și iPod Touch. 1) Medscape: când Medscape a fost lansat în vara anului 2009, mă îndoiesc că mulți au crezut că va eclipsa vreodată Epocrates în secțiunea gratuită de aplicații medicale gratuite din App Store, dar cu actualizări recente a realizat acest lucru. Această aplicație a avut întotdeauna o secțiune excelentă de referință pentru medicamente, cu peste 6.000 de medicamente generice, de marcă și OTC, împreună cu un instrument de verificare a interacțiunii medicamentelor. Dar, cu actualizări recente, Medscape are acum o secțiune Boli și condiții, împreună cu o secțiune de proceduri clinice. 2) Epocrates Rx: Versiunea gratuită a Medscape ar putea fi clasată mai sus pe lista noastră și în App Store, dar garantez aproape fiecare profesionistul medical are încă cel puțin versiunea gratuită a Epocrates. Versiunea gratuită, numită Epocrates Rx, include: interacțiuni medicamentoase, identificator de pilule, informații despre medicamente și calculator medical. De asemenea, recent am făcut o revizuire completă a diferitelor versiuni premium ale lui Epocrates. 3) iRadiology: Această aplicație trebuie descărcată dacă sunteți rezident sau student la medicină. Chiar dacă nu faceți parte din această categorie, vă recomandăm să descărcați această aplicație doar pentru distracție. iRadiology are un catalog de peste 500 de cazuri de radiologie concepute pentru a ajuta studenții la medicină și rezidenții să își îmbunătățească abilitățile de citire a filmului simplu, CT și RMN. Am făcut o recenzie completă care arată câteva dintre aceste caracteristici. Cazurile provin de la dr. Gillian Lieberman, care este în prezent directorul de pregătire pentru studenții medicali de la Harvard și director asociat al programului de rezidență la Centrul Medical Beth Israel. Am intervievat-o când a fost lansată iRadiology – și ne-a oferit o perspectivă excelentă asupra inspirației pentru aplicație. 4) MedPage Today Mobile: Ce nu-i place la MedPage Today? Site-ul este o resursă fantastică pentru profesioniștii din domeniul medical, iar o mulțime de conținut este în parteneriat cu Facultatea de Medicină a Universității din Pennsylvania – asigurându-și în continuare acreditările academice. De multe ori am considerat-o New York Times din lumea medicinii. Motto-ul lor este „Punerea în practică a știrilor medicale de ultimă oră”, iar această aplicație vă ajută cu această cauză prin accesul mobil.

  • July 22, 2020
  • 0
The Gratitude Butterfly
About me

Em is an Ayurvedic Practitioner, Reiki Master, Blogger, Writer, Speaker and Positive Living Guru. Em is passionate about inspiring people to live their life to their highest potential with a foundation in Happiness, Health and Gratitude. Join her beautiful GratiDude tribe for daily tips and inspiration. Her mission is to inspire people all over the world to live a life that is overflowing with Love, Wellbeing and Gratitude.